Osnovno o nosiljkama
Osnovno o nosiljkama

Osnovno o nosiljkama

    Satkana od visoko kvalitetnih materijala, mekano oblikovana nosiljka s kopčama Freda, predstavlja savršenu sponu između djeteta i roditelja. Ručno izrađena i potpuno prilagodljivih dimenzija, nosiljka omogućava nošenje u ergonomskom položaju, rastući zajedno s djetetom što pospješuje fizički i motorički razvoj.

    Noseći se sprijeda ili na leđima nositelja, dijete razvija sigurnost osluškujući otkucaje srca majke i oca ili osjećajući toplinu njihova tijela. Dodatnom ugradnjom kopče s bočne strane panela na zahtjev nositelja, pruža se mogućnost bočnog nošenja djeteta te križanja naramenica što olakšava kopčanje i reguliranje nositeljima s otežanom pokretljivošću gornjeg dijela tijela.

    Korištenjem metode prekinute gurtne pri izradi nosiljke, nošenje djeteta postaje lakše i udobnije kroz sustav raspoređivanja težine djeteta na širinu naramenica.


Freda nosiljke 

  • Prilagodljiva veličina

Namijenjena bebama od najranije dobi mjesec dana starosti pa do cca 1,5 - 2 godine (ovisno o djetetu). Panel nosiljke može se dodatno regulirati u širinu i visinu prilagođavajući se bebi i njezinom rastu te nije potreban umetak za novorođenče.

  • Ergonomski položaj

 Omogućava nošenje u ergonomskom položaju, pružajući optimalne uvjete za razvitak kukova,  kralježnice i zdjelice. Postavljanje nogu bebe u obliku slova M, a kralježnice u obliku slova C, pogoduje se fizičkom razvoju bebe.

  • Razvoj beba 

Prednosti nošenja manifestiraju se u stvaranju sigurnosti i povezanosti s nosiocem što pridonosi psihološkom i motoričkom razvoju beba, procesu socijalizacije, razvoju govornih sposobnosti te borbi protiv dojenačkih grčeva.

  • Prekinuta gurtna - udobnije i lakše nošenje

Korištenjem metode prekinute gurtne pri izradi nosiljke, nošenje postaje lakše i udobnije za nositelja kroz sustav raspoređivanja težine djeteta na širinu naramenica. 

  • Nošenje sprijeda, na leđima – ili bočno

Nošenje je u osnovnom obliku moguće sprijeda ili na leđima nositelja. Dodatkom kopče s bočne strane panela na zahtjev nositelja, pruža se mogućnost bočnog nošenja djeteta te križanja naramenica što olakšava kopčanje nositeljima s otežanom pokretljivošću gornjeg dijela tijela.

  • Ručno izrađena unikatna nosiljka

Freda nosiljka je ručno izrađena, te može biti prilagođena posebnim zahtjevima nositelja. Mogućnost odabira djelomične, potpune ili polukonverzije tkane marame ili pamučnog materijala za nosiljku, pruža priliku za stvaranjem jedinstvene Frede.

  • Visokokvalitetni materijal i sigurnost

Freda nosiljka izrađena je i atestirana u skladu s najvišim sigurnosnim standardima. Sadrži visokokvalitetni materijal koji uključuje YKK kopče i zatezače, industrijski Klopman keper i tkanine sukladne certificiranom OEKO – TEX standardu te podržava nosivost do 30 kilograma.


Tehničke karakteristike

        Freda baby

-    Namijenjena je bebama od prvog mjeseca života do navršene druge godine (konfekcijska veličina 56 - 86). Prilagodljivi panel načinjen je u skladu s najvišim sigurnosnim standardima rastu s bebom, pružajući joj udobnost i sigurnost od najranijih dana.


Širina (cm)Visina (cm)
Najmanja prilagodljiva dimenzija panela
2029
Najveća (odgovarajuća) dimenzija panela
3840


        Freda Toddler 

    -    Stvorena je za bebe od devetog mjeseca života, do navršene četvrte godine (konfekcijska veličina 80 - 110). Iznimna gustoća te kvaliteta pojasa i naramenica u kombinaciji s prilagodljivim panelom omogućava udobno nošenje, istodobno poštujući najviše sigurnosne standarde.


Širina (cm)Visina (cm)
Najmanja odgovarajuća dimenzija panela
2232
Najveća odgovarajuća dimenzija panela
4850


        Freda Preschool 

    -    Prikladna je nošenje djece od navršene jedne godine života pa do šeste godine. Specifičan način izrade, u skladu s najvišim standardima sigurnosti i kvalitete, omogućuje raspoređivanje težine djeteta na širinu naramenica, čime nošenje u postaje lakše i udobnije, bez obzira na dob i težinu djeteta. Širina (cm)Visina (cm)
Najmanja odgovarajuća dimenzija panela
2636
Najveća odgovarajuća dimenzija panela
5254


Onbuhimo

Temeljen na tradicionalnoj japanskoj nosiljci s mekanim panelom, ručno izrađeni onbuhimo Freda u obliku pješčanog sata namijenjen je nošenju djece od trenutka kada mogu samostalno sjediti pa do predškolske dobi. 

Onbuhimo, ili skraćeno onbu, služi za nošenje djece isključivo na leđima nositelja, poštujući ergonomski položaj, čime se pospješuje fizički razvoj djeteta.

Načinjen od visoko kvalitetnih materijala u skladu s najvišim sigurnosnim standardima, sadrži prekinutu gurtnu koje raspodjeljuje težinu djeteta na širinu naramenica te čini nošenje lakšim i udobnijim.

Onbuhimo dolazi u tri veličine koje su potpuno prilagodljivih dimenzija te rastu zajedno s djetetom na leđima.  Odabirom djelomične, potpune ili polukonverzije od tkane marame ili pamučnog materijala pri izradi onbuhima, pruža se prilika za stvaranjem jedinstvene Frede.

Freda Baby onbuhimo stvoren je za dijete od prvog trenutka kada ono može samostalno sjediti pa do navršene druge godine života.

Freda Toddler onbuhimo odgovara nošenju djece od osamnaestog mjeseca život koji uobičajeno odgovara dobi od četiri godine.

Freda Preschool onbuhimo namijenjen je nošenju djece od treće do šeste godine, prilagođavajući se uzrastu djeteta zahvaljujući svojoj prilagodljivosti i obliku pješčanog sata.


Dodaci

Uz sve nosiljke moguće je naručiti slijedeče dodatke:


Razne ušu na kapuljači (zeko, medo, vuk, maca...) - 50 kn

Mašne /Irokeze - 50 kn

Bočne kopče - za križanje naramenica, te nošenje na boku - 50 kn

Gricke 

    - tkana marama - 100 kn

    - pamučno platno - 70 kn

Lumbalna potpora - 100 kn

Sackpack

    - tkana marama - od 150 kn (ovisno o vrsti marame)

    - pamučno platno - 100 kn

Torbica oko struka - 300 kn

Bisaga - 150 kn

Hobo torba 

    - tkana marama 350 kn

    - pamučno platno 250 kn

Nosiljka za lutke - 300 kn

Ruksak

    - tkana marama - 650 kn

    - pamučno platno 450 kn

Coveri - 400 knMaterijali

Pamučni materijali

Sve Freda nosiljke načinjene od pamučnog platna sa printom dolaze u kombinaciji sa visoko kvalitetnim industrijskim keperom. Keper se koristi prilikom izrade naramenica, pojasa, kapuljače, te unutrašnje strane panela. S obzirom da su pojas i naramenice najizloženije prilikom nošenja, ovakva vrsta izrade produžava dugotrajnost nosiljke.

Pamučne nosiljke su mekane, prozračne, te se lijepo prilagođavaju tijelu bebe.

Tkane marame

Freda nosiljke mogu biti napravljene od dostupnih tkanih marama iz naše ponude ili od Vaše tkane marame.

Moguće je odabrati djelomičnu, polu ili potpunu konverziju.

Djelomična konverzija (SWC, semi wrap conversion) predstavlja nosiljku koja ima samo vanjske dijelove tkane marame u panelu i kapuljači. Takva nosiljka ima naramenice, pojas i unutarnju stranu kapuljače izrađene od kepera, dok je unutarnji dio panela u kojemu se nalazi beba izrađen od lana ili mekanog tanjeg pamuka. 

Polukonverzija se odnosi na nosiljku na kojoj su panel, i kapuljača napravljeni od tkane marame, a pojas i naramenice od kepera.

Potpuna konverzija predstavlja nosiljku izrađenu u cijelosti od tkane marame. 

U slučaju dvojbe što odabrati pamuk ili tkanu maramu, svakako preporučujemo tkanu maramu, jer su mekše, prozračnije, te se najbolje prilagođavaju tijelu bebe od najranije dobi.


ODRŽAVANJE

Upute za pranje:

Zakopčajte sve kopče prije pranja, te raširite panel i zalijepite čičak.

Koristite blagi deterdžent bez omekšivaca, bojila, izbjeljivača ili parfema.

Ne perite često u perilici. U perilici perite na programu za ručno pranje:

• na temperaturi do 30°C

• na centrifugi do 400 okretaja.

Ne sušiti u sušilici, niti izravno na suncu. Sušiti na zraku, u hladu.